Michael Douglas édesapja betöltötte a 102. éltévét. Családja méltó módon köszöntötte fel.

Kirk Douglas eredetileg egy fehérorosz származású amerikai színész és producer. A férfi az Amerikai Filmintézet 100 legnagyobb férfi filmlegenda listáján szerepel, ami nem is csoda hiszen rengetegszer láthatták a TV-ben. Többször megmutatta, milyen tehetséges színész. Élete során 59 filmben kapott szerepet, köztük az Oscar-ban, ahol Sylvester Stallone-val játszott együtt. Kirk kétszer házasodott meg, első házasságából született a szintén színészként tevékenykedő Michael Douglas és testvére a filmproducerként dolgozó Joel Douglas.

1954-ben elvette jelenlegi feleségét Anne Buydens-t, akitől szintén két fia született Peter Douglas (producer) és Eric Douglas (színész). 2014-ben feleségével karöltve megünnepelték a 60. házassági évfordulójukat a Beverly Hills-i Greystone Mansion-ban. Mind a mai napi elválaszthatatlan párt alkotnak.

Ám, nem is olyan régen újabb jeles nap elé nézett a család, ugyanis Kirk Douglas betöltötte a 102. életévét.

Michael Douglas és felesége Catherine Zeta-Jones egy remek kis partit dobtak össze, hogy megünnepeljék a legenda születésnapját.

Catherine még egy videót is megosztott az Instagramján, amiben a nagypapa, Dylan nevű unokájával együtt táncol. A felvételen szerepel még Carys nevű lánya is, aki Christina Aguilera egyik dalát adja elő zongorakísérettel.

A poszt alá csak annyi van írva, hogy “Boldog 102. születésnapot a leghelyesebb embernek. Szeretünk Kirk.”

Legidősebb unokája, Cameron Douglas is közzétett egy nagyon megható képet, amin saját kislánya és nagyapja egymásra néznek. A 40 esztendős férfi azt írta a kép alá, hogy “Boldog születésnapot az úriemberek úriemberének, akinek aranyból van a szíve.”

Michael Douglas meghívta édesapját, sőt még pár szót szólt is róla, mikor átadták neki a Hollywood Walk Of Fame-en, a csillagát.

Azt mondta édesapjáról az egész világ szeme és füle hallatára, hogy:

“Az apám itt van. Egy hónap múlva 102 éves lesz! Nagyon sokat jelent számomra, hogy ő itt van velem. Köszönöm a sok jó tanácsot, inspirációt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a fia lehetek.”

Kirk Douglas 1916-ban született, ám abban az évben több jelentős dolog is történt a világon például:

Woodrow Wilson-t másodszor is megválasztották az Amerikai Egyesült Államok elnökének.

Jeannette Rankint beválasztották az Egyesült Államok Kongresszusába, így ő lett az első női képviselő. Sajnos ennek ellenére, a nők még négy éven keresztül nem kaptak szavazati jogot.

A Piggly Wiggly amerikai szupermarket lánc 1916-ban nyílt meg Memphisben, Tennessee-ben. Ez volt a legelső önkiszolgáló bolt az egész világon.

Ebben az évben született Olivia de Havilland a kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő, aki mind a mai napig él és virul. Júliusban fogja betölteni a 103. életévét.