10 imádott női név, ami tudat alatt vonzza a férfiak figyelmét.

A névadásnak is megvan a maga pszichológiája. Egyesek azt állítják, hogy a név a személyiség meghatározója is lehet.

Amikor kiderül, hogy egy párnak gyermeke lesz, azonnal elkezdenek gyerek neveken gondolkodni. Mindenképpen olyat szeretnének, ami hangzatos és tükrözi majd a gyerek személyiségét. Ez már önmagában elég nagy dilemma tud lenni, egy várandós kismama életében. Nemrég azonban kiderült, hogy van egy lista, ami 10 olyan női nevet tartalmaz, ami nagy mértékben felkelti az erősebbik nem képviselőinek figyelmét. A legtöbb esetben ők maguk sem tudják megmagyarázni mi lehet ennek az oka. Elképzelhető, hogy fiktív tulajdonságokat társítanak a nevekhez a hangzásuk alapján. A mai cikkünkben úgy döntöttük elhozzuk nektek azokat a lányneveket, amit a férfiak előnyben részesítenek, sőt akár a fejüket is el lehet velük csavarni a fejüket.

1, Izabella

Ezt a nevet a férfiak akkor szeretik, ha az teljes egészében ki van mondva. Amennyiben csak annyi hangzik el, hogy Iza, már nem annyira nőies és vonzó a férfiak számára.

2, Helena

Nagyon sok férfi nem tudja megmagyarázni, hogy miért részesítik előnyben a Helena nevet. Elképzelhetőnek tartják, hogy valahogy a történelemhez van köze.

3, Olívia

Eme nevet az egzotikus ünnepekkel társítják össze, ezen kívül pedig az olajfa szóból ered. Walesben például a legnépszerűbb női nevek között volt 2006-ban és 2009-ben.

4, Alexandra

Állítások szerint az ilyen névvel rendelkező nők nagyon hevesek, illetve megközelíthetetlenek, ami köztudott, hogy nagyon imponál a férfiaknak.

5, Maja

A Maja egy nagyon nőies és finom név, ami igencsak felkeltette a férfiak figyelmét. Az ilyen nevű nőket kedvesnek és aranyosnak gondolják.

6, Júlia

A Júlia név a melegségre, szeretetre és odaadásra emlékeztet bennünket. Ez elképzelhető, hogy a Rómeó és Júlia című romantikus műnek köszönhető.

7, Veronika

Ez egy nagyon elegáns és vonzó név, amit a férfiak előnyben részesítenek.

 

8, Rose

Valószínűsíthető, hogy a Titanic című filmnek köszönhető, hogy a Rose név olyan felkapott lett a férfiak körében. Ezen kívül a rózsát tartják a világ legszebb virágának, miért ne lehetne egy ilyen nevű hölgy a világ legszebb nője is.

9, Zosia

A Zosia névhez a legtöbb férfi a „Pan Tadeusz” könyvet és filmet társítja, amiben az egyik hölgyet Zosia-nak hívták.

10, Anastasia

Ez egy nagyon ritka ugyanakkor nőies név, ami vonzza a férfiakat. Olyan különleges, hogy sok királyi családban volt ilyen nevű hercegnő.

A nyelvészek, pszichológusok szerint a névválasztásnál mindig tartsuk szem előtt, hogy gyermekünk nevét egy életre adjuk. A sorozathősök, sztárok nevei idővel elévülnek, később akár viccesnek, bántónak tűnhetnek. Szakemberek azt javasolják, hogy a szülő névválasztáskor képzelje el gyermekét felnőttként is, s ne tegye ki szeme fényét a csúfolódásnak.