Egy informatikai cég lányokat alkalmaz, hogy csalogassák a programozókat

Mit akarnak a programozók? Magas fizetést és jó pizzát. De természetesen mindezt kellemes környezetben, kedves munkatársakkal körülvéve. Egy Romániában működő informatikai vállalat több lányt is foglalkoztat, csupán csak azért, hogy ezáltal elérjen egy magasabb rendű célt. A lányoknak nem is kell programozóknak lenniük, elég, ha videochaten volt tapasztalatuk.

Ennek a furcsának tűnő stratégiának egyszerű a magyarázata. Az étvágygerjesztő munkatársak alkalmazása után egyre több programozó nyújtja be az önéletrajzát ehhez az informatikai vállalathoz. Egyesek még alacsonyabb fizetéseket is elfogadnak, csak a lányok közelében lehessenek.

A munkáltató az orruknál fogva tudja vezetni a dolgozókat. Három műszakban dolgoznak, az irodában mindig gyönyörű lányok vannak és így a programozók gyakran szívesen túloráznak úgy, hogy plusz fizetést sem kérnek cserébe. A lányokat arra utasítják, hogy ne hátráltassák a programozókat a munkájukban, hanem inkább mondják azt nekik: “Megbeszéljük, miután befejezted a projektet.”