12 kép természeti formákról és mintákról madártávlatból

A boredpanda.com-on tette közzé Przemek Szewczyk lengyelországi fényképész azt a 12 drónos felvételt, amelyek már bejárták a világot.

Eljött május első vasárnapja, anyák napja. Szerette volna egy szép virágcsokorral meglepni az édesanyját, de a korlátozások miatt nem lett volna szerencsés elmenni a virágoshoz és beállítani egy nagy bokrétával a mamához.

Egyedi minták madártávlatból

Mindenképp valami egyedivel szerette volna felvidítani az édesanyját. Ekkor jutott eszébe, hogy nem sokkal azelőtt talált az interneten egy fotót egy csodaszép tulipán mezőről, nem messze lakhelyétől. Gondolt egyet, hóna alá csapta a drónját és oda autózott a helyszínre – számolt be a művész.

A mezőnek azonban szinte hűlt helye volt, mert addigra már a virágok nagy részét levágták. A kezdeti csalódásból hamarosan happy end lett.

A fotós szerencsére felküldte a drónt, hogy lefényképezze a learatott mezőt, és amit látott, ihletett adott számára a következő projektjéhez. A “Föld minták” címet viselő képsorozattal azt szerette volna bemutatni, milyen absztrakt motívumokat rajzol az anyatermészet a felszínre, illetve az emberek hogyan használják ki a természeti adottságokat.

#1 Lombhullató és örökzöld erdő ősszel (Lengyelország)

#2 Spanyolországi szőlő ültetvény egy vulkánon

#3 Lengyel erdő télen

#4 Levágott tulipán mező (Lengyelország)

#5 Hel-félszigeti strand (Lengyelország)

#6 Vasúti vagonok (Lengyelország)

#7 Repceföld (Lengyelország)

#8 Só borította felszín Lanzarote-ban (Spanyolország)

#9 Lengyel hómező

#10 „Nierozpoznani” szoborcsoport Poznanban (Lengyelország)

#11 Hullámtörő kupacok egy lengyel strandon

#12 Dombok egy mezőn (Lengyelország)

Forrás: Instagram | behance.net | pasjaszewska.pl