Zoo kulisszatitok: így mérlegelj baglyot, bálnát, zsiráfot és még tucatnyi állatot

Egészen kreatívnak kell lenniük az állatkerti dolgozóknak, derült ki a boredpanda.com cikkéből, ha a kis kedvencek mérlegelésére kerül sor.

A feladat és a találékonyság mértéke sokszor nem feltétlenül méretfüggő. Nyilván, egy bálnát és egy békát másként mérnek le, nem különben a szárnyasokat.

A folyamat:

A Bored Panda szerkesztősége felvette a kapcsolatot a bostoni New England Aquarium tengeri biológus szakértőjével és megkérdezték, miként zajlik egy tömeg felmérés például egy pingvin esetében. Emily Greenhalgh így magyarázta:

“Biztos el tudjátok képzeni, mennyire nem könnyű egy vadállatot mozdulatlanul tartani, hogy a pontos súlyát megállapítsuk. A műanyag tároló edények és tálak alapvető eszközeink ebben. A pingvin fiókát vigyázva egy kimosott lisztes edénybe tesszük, majd gyorsan a mérlegre helyezzük, lemérjük és már engedjük is szabadon.”

Játékosan, kreatívan

Ez az egyszerűbb eset. Nagyobb állatok esetében, akiket meg lehet tanítani arra, hogy felugorjanak vagy felmásszanak a mérlegre, ez is a kiképzésük része – magyarázza a biológus. Amelyeket pedig nem lehet így, azok rá vannak bízva a nevelőjük és az állatkerti szakértők kreativitására.

Itt van néhány példa:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#2o

#21