9 tuti jel, hogy kedvel téged, még akkor is, ha nem mutatja

Ahhoz, hogy kitaláld, miként viszonyul hozzád valaki, nem kell mindjárt letámadd és megkérdezd az érzelmeit illetően.

Itt van 9 jel, ami bizonyíthatja, mi lapul a felszín alatt. A brightside.me útmutatójával Te is kinyomozhatod, hogyan érez irántad a kiszemelted vagy kedvel-e az új baráti társaság.

1. Ha egy ember megpróbál minden olyan dolgot eltávolítani kettőtök közül, ami gátolhatja, hogy közelebb húzódjon hozzád, akkor tuti, hogy kedvel.

Ez fordítva is igaz. A keresztbe tett kezek, lábak, egy-két jól irányzott tárgy az útba rakva jel arra, hogy eddig és ne tovább. Ilyen lehet egy közétek tett pohár vagy üdítős doboz, a válltáska, zacskó és egyéb erre alkalmas tárgyak.

2. A személyes tér szent. Akik közel engednek magukhoz vagy közel lépnek, szintén kedvelnek.

Tudat alatt fogalmazódik meg embertársainkkal szemben a személyes tér mértéke. Akiket kedvelünk és megbízunk bennük, közelebb engedjük őket. Gondolj csak arra, hogy a barátaidat meg is öleled, és azt sem bánod, ha a kanapén a szüleid vagy a testvéreid közvetlen melléd ülnek. Idegenekkel viszont nem közösködsz, és a buszon sem szeretsz valaki ismeretlen mellé ülni.

3. Amikor beszélgetsz valakivel, figyeld meg, merre néz a lábfeje! Sokat elárul.

A testbeszéd része a lábfejek iránya egy társalgás során, mindegy, hogy ültök vagy álltok. Figyelj oda, merre néz a kiszemelted lábfeje, még akkor is, ha éppenséggel nem veled beszélget. Rád mutat? Nyugodtan szóba elegyedhetsz vele!

4. A felemelt szemöldök nem csak meglepettséget jelent

Amennyiben valaki kedvel téged, nem fog összeráncolt szemöldökkel tekinteni rád, ez biztos, hacsak a Nap a szemébe nem süt. A szimpátiára általában felemelt szemöldökkel tekintünk, így nyitottabbnak és őszintébbnek hat a tekintet.

5. Ha valaki extra egyenes háttal ül a társaságodban, valószínűleg fel akarja magára hívni a figyelmed

A férfiak általában kihúzzák magukat, miközben beszélgetnek, főként, ha szimpatikus emberek társaságában vannak. Így hívják fel magukra és alkatukra a figyelmet. Ez elsőként lehet, az ellenkezőjére enged következtetni, de többnyire a figyelem felhívását jelenti.

6. Amikor a dicséretről érzed, hogy nem teljesen őszinte, figyelj oda a gazdájára

Sokan nem bókolnak azoknak, akiket kedvelnek, mert úgy találnak jónak, ahogy vagy és nem gondolják, hogy erre emlékeztetni kellene téged. Amennyiben mégis megdicsérnek, és ez erőltetettnek vagy falsnak érzed, ennek ugyanaz lehet az oka. Ez a személy is azt gondolja, te teljesen tisztában vagy a pozitívumaiddal, így önbizalom hiányában butaságokat kezd beszélni.

7. Séta közben figyel a testtartását is!

Amennyiben valaki előtted sétál valamennyivel, valószínűsíthető, hogy inkább saját maga érdekli, mint te. Mögötted sétál valamennyivel, ez jelentheti azt is, hogy feljebb valónak tekint téged vagy nincs toppon az önbizalma, esetleg így fejezi ki, hogy kedvel. A melletted sétáló ember, aki tartja az ütemet is, kétségtelenül szimpatizál.

8. Hányszor pislog a beszélgetőpartnered?

Sokat pislog, hosszan tartja csukva a szemét, sokszor tekint félre? Nem érdekelheted vagy esetleg nem kedvel téged. A szemhéjak ugyanis védelmet, mondhatni határt jelentenek irányodba.

9. A férfiak kéztartása elárulja a valódi szándékukat

Az erősebbik nem képviselői sok esetben megmutatják gyengeségeiket a kedvelt nőszemély számára. Ezt fizikai értelemben kell elképzelni, hisz testtartásukkal árulkodnak. Ilyen példa a csípőre tett kéz, amellyel felfedik a gyomor-hasi tájékot, mint sebezhető testrész. Ez arrogánsnak vagy támadónak tűnhet elsőre, de igazából azt mutatja, mennyire nyitott irányodba.