15 hihetetlen tény Abby és Brittany Hensel-ről, a híres sziámi ikrekről

Abby és Brittany Hensel pillanatok alatt híressé váltak, miután megengedték a médiának, hogy betekintsenek egyedi világukba. Annak ellenére, hogy ez az ikerpár nyaktól lefelé egy testen osztoznak, mégis külön szívvel, tüdővel, gerinccel, gerincvelővel és gyomorral rendelkeznek, továbbá egy húgy- és ivarszerv-rendszerrel rendelkeznek.

A sziámi ikrek rendkívül ritkák, ezért nem csoda, hogy Abby és Brittany felrobbantotta az internetet.

Íme néhány érdekes tény, amit tudnod kell Abby és Brittany Hensel-ről:

1. Abby és Brittany az egyik legritkább sziámi ikerpár a világon. A statisztikák szerint 40 000 ikerszülésből egynél fordul elő valamilyen összenövési rendellenesség, és közülük mindössze 1 százalék ünnepelheti meg az első születésnapját.

2. Bár egy testben élnek, teljesen más személyiséggel rendelkeznek. Mindketten tudnak külön enni, írni-olvasni, bizonyos tevékenységeket egyidejűleg is tudnak végezni, azonban vannak olyan tevékenységek, mint például a futás és az úszás, amit össze kell hangolniuk. Mindketten irányítani tudják az egyik kezüket és lábukat.

3. A vezetői engedélyt is megszerezték, igaz, hogy az írásbeli vizsgájuk csak másodszorra sikerült. Vezetés közben a műszerfalat is megosztják: Abby felel azért, ami az autó bal felén van, Brittany pedig azért, ami jobb felől van.

4. A két testvér személyisége nagyon eltérő. Abby reál, míg Brittany humán beállítottságú. Míg Abigail bátrabb, makacsabb és harsányabb, addig Brittany csendesebb és visszafogottabb, de mindketten nagyon vidámak és kedves természetűek. Eltérő személyiségük ellenére teljes a harmónia közöttük.

5. Abby és Brittany elégedettnek és boldognak érzik magukat, nem bánták meg, hogy így születtek, azonban utálják, amikor idegen emberekkel találkoznak, akik csodálkozva és utálattal néznek rájuk.

6. A Hensel ikrek mindössze 6 évesek voltak, amikor az egész világ megismerte őket. Még saját műsort is kaptak az egyik amerikai csatornán: az “Abby és Brittany” című valóságshow-ban bemutatták mindennapjaikat a közönségnek és a Life magazin címlapjára is felkerültek.

7. Nehéz volt eldönteniük, hogy melyik egyetemre járjanak, de végül a Bethel University egyetemen, pedagógia szakon sikerült diplomát szerezniük.

8. Ahogy már említettük, teljesen más természetüknél fogva különböznek, ezért amikor moziba mennek, nem ugyanazt a mozijegyet választják. Természetesen megegyeznek, hogy melyik filmet nézzék meg hamarabb.

9. Abby és Brittany két különálló személy, ami azt jelenti, hogy ha az egyik megbetegszik, attól a másik továbbra is egészséges marad. Nemrég Brittany tüdőgyulladást szenvedett, de Brittany nem kapta el a betegséget!

10. Csak négy sziámi ikrekről tudunk, akik egy testben éltek és megérték a felnőtt kort. A legtöbb ilyen sziámi iker nem éri meg az egy éves kort.

11. Különböző természetükből fakadóan különbőző az ízlésük, öltözködési stílusuk, számukra is fontos az egyedi stílus. Néha, amikor nem tudnak megegyezni akkor különböző színü cipőt vagy nadrágot viselnek egy időben.

12. Annyira különböznek, hogy még a járásuk sem egyforma.

13. Amikor Abby és Brittany megszülettek, az orvosok mindössze néhány napot jósoltak a kórházban, ám ők nem adták fel és rácáfoltak a jóslatokra.

14. Egy korábbi interjúban az ikrek elmondták, hogy szeretnének férjhez menni, és természetesen saját gyereket is szeretnének.

15. Pár évvel ezelőtt egy pletyka terjengett arról, hogy Brittany-t eljegyezték, azonban kijelentették, hogy ez nem igaz, csak egy vicc volt.

Reméljük, hogy Abby és Brittany álma egyszer valóra válik, de addig is sok kitartást, egészséget kívánunk nekik! Oszd meg ezt a hihetetlen történetet barátaiddal is a Facebook-on!