12 színészlegenda, akik korukra fittyet hányva, a nyugdíj helyett is a filmvásznat választották

No nem a nehéz anyagi helyzet, hanem a hivatásszeretet a mozgatórugója annak a 12 színészlegendának, akikről a brightside.me cikke szól.

A tehetség korral nemesedik, ahogyan a jó borok, legalább is így tartják Hollywood nagyjai, akik bőven a hatodik x-en túl ugyanolyan lelkesedéssel vágnak bele egy új forgatásba, mint 30-40-60 évvel ezelőtt.

Az biztos, hogy a kor csak állapot, és az élethez való hozzáállás az, ami igazán számít, illetve az egészséges életmód és a pozitív szemlélet. Erről adnak tanúbizonyságot a következő művészóriások:

1. Anthony Hopkins

1967-ben kapta az első színészi megbízatását. Mostanában játszott a Két pápa című sorozatban, és 2020-ban mutatják be Az Apa című premierjét.

2. Maryl Streep

20 évesen kezdte karrierjét, 3 Oscar díjat nyert, Legutóbbi filmes szereplése a Kisasszonyokban volt.

3. Michael Douglas

24 évesen lépett először kamerák elé, azóta több mint 60 filmben szerepelt. Legutóbbi munkája A Kominsky-módszer.

4. Helen Mirren

24 évesen lépett a világot jelentő deszkákra, az egyik legsokoldalúbb színésznőnek mondható. Legutóbb Nagy Katalin jelmezét öltötte fel.

5. Jonathan Pryce

Az angol művész 29 évesen tört be, azóta több mint 70 filmet tudhat a háta mögött. A Trónok harcában is szerepelt, illetve a Don Quijote gyilkosa mozgóképben is szerepelt.

6. Jane Fonda

Az örök fiatal Jane Fonda még most is fitten tartja magát, nem csoda, hogy a Grace és Frankie sorozat hetedik évadában is munkát vállalt a 81 éves örökmozgó.

7. Robert de Niro

2 Oscar díj tulajdonosa, talán a legismertebb és elismertebb színészek egyike. Legutóbbi munkája a Martin Scorsese által rendezett, Az ír című film.

8. Maggie Smith

21 éves korában tűnt fel a filmvásznon, ezelőtt 64 évvel. Kétszeres Oscar díjas, és 85 évesen még szerepet vállalt a Downtown Abbey-ben.

9. Donald Sutherland

Horror filmekben kezdte a pályát, de hamarosan felkarolták és más stílusban is megmutathatta tehetségét. A legújabb alakítását A hazugság színében láthatjuk.

10. Diane Keaton

A Keresztapában debütált az Oscar díjas tehetség 26 évesen. Azóta folyamatosan jelen van a mozivásznon. Legutóbb a PomPon klub című komédiában tűnt fel.

11. Morgan Freeman

Nem került korán kamerák elé, azonban ezt hamar bepótolta. Több mint 100 szerepet kapott az elmúlt 40 évben, legújabb munkája a Támadás a Fehér Ház ellen című alkotásban volt.

12. Al Pacino

Egyszerre több munkahelye volt és színésznek tanult fiatalon, hogy megvalósítsa az álmát. Francis Coppola rendező felfedezettje, akitől Michael Corleone szerepét is kapta. Két legutóbbi ütős szerepei Az Ír-ben és a Volt egyszer egy Hollywood filmekben voltak.