Az orvosok amputálták Roman Kosztomarov műkorcsolyázó olimpikon mindkét lábát

Az orvosoknak mindkét lábfejét amputálniuk kellett a híres orosz műkorcsolyázó, Roman Kosztomarov lábait, aki 2006-ban jégtáncban olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös világ- és Európa-bajnok január 10-én tüdőgyúlladással került kórházba, majd lélegeztetőgépre került, aminek következtében vérkeringési problémák léptek fel. A híres egykori sportoló jelenleg is súlyos állapotban van, akár mindkét karját is elveszítheti.

Roman Kosztamarov pályafutása csúcsán, a 2006-os torinói olimpián Tatyjana Navka oldalán aranyérmes lett a jégtáncosok versenyében.

A 46. születésnapját február 8-án ünneplő olimpiai és kétszeres világbajnok a hírek szerint eszméleténél van, valamelyest jobban érzi magát, de az orvosai szerint még mindig nagyon súlyos az állapota. Kosztomarov már nincs lélegeztetőgépen, folyamatosan „tanulja az önálló lélegzést”, és nagyon lefogyott a kórházban töltött idő alatt.

A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint Kosztomarov azóta is az intenzív osztályon van, és félő, hogy hamarosan a két kezét is amputálni kell, hogy meg tudják menteni az életét.

Az orvosok tanácstalanok, hogy mi váltotta ki ezt az állapotot a sportolónál, egyelőre (több mint harminc napja van kórházban!) nem történt meg a teljes körű, részletes kivizsgálás. Az azonban biztos, hogy ha fel is épül, a folyamat hosszú időt vesz majd igénybe.

A Tatyjana Navka oldalán 2006-ban olimpiai bajnoki címet szerző sportoló