Hogyan sikerült egy 17 évesnek 94 órát kibírni a törmelékek alatt? Íme az extrém módszer, amelyet a tinédzser alkalmazott

A túlélésért folytatott küzdelem olyan szélsőséges gesztusokra késztethet minket, amelyek általában nem is jutnának eszünkbe. Ez történt egy 17 éves törökországi fiatalemberrel is, akinek sikerült 94 órát kibírnia a törmelék alatt.

Az utóbbi napokban rengeteg szívbemarkoló felvétel láthattunk arról, ahogyan a mentőcsapatok embereket mentenek ki a törmelékek alól. A katasztrófa bekövetkezte után a túlélők teljes erejükkel kell küzdeniük az életben maradásért. Idejük rendkívül korlátozott, túlélőket találni a romok alatt pedig csodáknak számít. Minden másodperc számít azoknak az embereknek, akik még élnek a betondarabok alatt. Az életben maradás vágya szélsőséges gesztusokra késztetheti őket. Ezt bizonyítja Adnan Muhammet Korkut esete is, akit egy ilyen döntés mentett meg.

A 19 éves fiú 94 órán át került a törmelékek fogságába, miután az 5 emeletes háztömb, ahol élt, összeomlott. Éjjel-nappal imádkozott, hogy a mentők elérjék. Végül a kutató-mentő csapatok meghallották a fiú hangját a törmelékdarabok között, és azonnal hozzákezdtek a fiatal fiú kiszabadításához. Apja, Mehmet Korkut, hallotta a fia hangját a törmelékek alatt, és mint minden szülő, az utolsó pillanatig reménykedett, hogy a mentőcsapatoknak sikerül élve felszínre hozzák a törmelékek alól szeretett gyermekét.

Szavakkal nem lehet leírni azt a megható pillanatot, amikor a 17 éves fiút kihúzták a törmelék alól. Az egész család könnyekben tört ki. A helyszínen volt a fiú apja, anyja és testvére is. A fiú elmesélte, hogy meg kellett innia a saját vizeletét, hogy életben maradjon.

„Köszönöm, hogy értem jöttetek ” – ölelte meg édesanyját és azokat, akik megpróbálták elérni és megölelni, miközben berakták egy mentőautóba. – Köszönöm mindenkinek – folytatta.

Mentőcsapatok továbbra is kutatnak a romok között, sajnos egyre kevesebb eséllyel, hogy túlélőket találnak.! A halottak száma elérte a 34 ezret. Eddig több mint 78 124 sérültről számoltak be Törökországban és Szíriában. 100 000 mentő folytatja a törökországi és szíriai romok feltárását túlélők után kutatva. Elég kicsi az esélye annak, hogy ennyi nap után élve találjanak valakit, de a tűzoltók nem veszítik el a reményt. Ezekben a nehéz pillanatokb, amikor óráról órára nő a halottak és sebesültek száma, csodák is történnek.

Hat napi kutató-mentő munka után február 13-án, nem sokkal vasárnap éjfél után hazaérkezett a Hunor Mentőszervezet ötventagú csapata és a vele együtt tevékenykedő öt katonaorvos a földrengés sújtotta Törökországból. A magyar csapat a nap 24 órájában megállás nélkül kutattak a túlélők után. Köszönet nekik a kitartó munkáért!